Bekijk video
09 377 18 94

HONDERD NIEUWE GEZINNEN OP OUD TERREIN SOGETA

Gepost in  Pers   op 15/03/2017

De tweede fase van het woonproject Sogeta wordt aangesneden. Er zijn 53 kavels, maar ook voor meergezinswoningen. Er kunnen in totaal een honderdtal gezinnen komen.

Sogeta was een textielfabriek en later een bontfabriek, die tot in de jaren tachtig een begrip was in Eeklo. Ooit werkten er 200 mensen. Het eerste deel van het oude fabrieksterrein aan de Guldensporenstraat is ondertussen verkaveld. Afgelopen weekend werd ook het startschot gegeven voor de tweede fase. "Dit wordt een onvervalste ecowijk" zegt burgemeester Koen Loete (CD&V+). "Wie hier komt wonen, woont aan de rand van natuurdomein Het Leen. We willen die lijn doortrekken en kiezen in deze verkaveling voor duurzaamheid. Niet iedereen zal met de auto tot aan de woning kunnen rijden. Rond de huizen zullen ook geen grote omheiningen kunnen komen. We kiezen voor een open en natuurlijk geheel. Ook de materiaalkeuze wordt vooraf vastgelegd, zodat er een mooie eenheid is in de wijk. Het landschap, het groen en de grachten worden in dit project zoveel mogelijk bewaard."

Ongeveer de helft van de kavels zijn ondertussen verkocht. De wegenis is al aangelegd. Vanaf deze zomer wordt er gebouwd.

(JSA)

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/honderd-nieuwe-gezinnen-op-oud-terrein-sogeta-a3104025/